Om mig

Mit liv begyndte 38 år efter Danmark blev befriet fra tyskerne under 2. verdenskrig, ja faktisk samme dag!
Siden Danmark blev befriet i 1945 er der sket meget – udover at jeg kom til verden – f.eks.:

1953 – Den New Zeelandske bjergbestiger Sir Edmund Percival Hillary og hans sherpa Tenzing Norgay er de første til at bestige Mount Everest
1959 – Efter 3 års kamp slutter den cubanske revolution, og ledere af revolutionen som bl.a. Fidel Castro, Ernesto “Che” Guevara og Camilo Cienfuegos overtager magten i Cuba
1961 – Amnesty International starter efter at Peter Benenson skriver artiklen “The Forgotten Prisoners” til avisen The Observer
1967 – Læreres ret til at slå skolebørnene ophæves
1971 – Den sidste århusianske sporvogn kører sin sidste tur
1977 – Sangeren John Mogensen dør
1981 – Pave Johannes Poul den Anden udtaler, at der ikke er mulighed for sex i Himlen
1985 – Den el-drevne Ellert lanceres
1997 – 13 kaskelothvaler strander på Rømø Flak. Alle redningsforsøg må opgives, og hvalerne dør af sig selv — sandsynligvis ved drukning
2004 – 120 mio. foldede papirsfugle med fredsbudskaber bliver kastet ud over den urolige, sydlige del af Thailand. Fuglene er foldet af thailænderne på opfordring af premierministeren, og aktionen sker netop på kong Bhumibols 77 års fødselsdag
2005 – USA foretager henrettelse nummer 1.000 siden dødstraffen blev genoptaget i 1976

Alle de ovennævnte historiske begivenheder er ikke nogen jeg, hverken har været en del af eller kan tage æren for, men hvis du har haft meget travlt på det seneste med at opdyrke en krydsning mellem en advocado og en pastinak, eller bare ikke lige har fået fulgt så godt med i nyhederne, har du hermed indhentet lidt af det tabte.

Drop historietimen, jeg vil vide mere om dig!

Som du sikkert allerede har gættet, hedder jeg Thomas Clausen og har du ikke haft gang i kuglerammen, kan jeg oplyse, at jeg lige nu er i omegnen af 37 år 4 måneder 19 dage 12 timer 42 minutter.

Jeg er uddannet mediegrafiker på Aalborg tekniske skole og fik svendebrevet d. 6. januar tilbage i 2005. Siden da har jeg overstået den obligatoriske værnepligt, og besluttede mig hurtigt for at 4 måneder, med krigsmaling og hvad dertil hører, var nok for mig.

Derefter har jeg arbejdet hos Concept Interest, DUET design & idé, IdeFA Gruppen og SHRPA, hvor jeg hovedsageligt arbejdede med frontend udvikling, list søgemaskineoptimering men også af og til fik mulighed for at designe lidt og være kreativ.
I dag arbejder jeg på livet løs hos Gotcha, og for dem der er lidt mere teknisk er det programmering i HTML, CSS, JavaScript, Razor og lidt PHP.
Ét CMS har været gennemgående, nemlig WordPress, men derudover jeg har gennem tiden også arbejdet med en del forskellige systemer, bl.a. WebPublisher, Typo3, Umbraco, EpiServer og Dynamicweb.

Arbejder du hele tiden?

Nej, heldigvis ikke, det ville sgu’ være spild af god fritid.
Så når jeg ikke arbejder kan jeg af og til stadig finde på at svømme en enkelt bane eller to, men jeg er oftere ude og køre skovene omkring Aalborg tynde på min mountainbike og næsten altid motiveret til en løbetur.
En fin sommerdag d. 18. maj i 2008 var motivationen så god, at jeg præsterede at løbe Copenhagen Marathon og kom i mål i tiden 3:39:16, hvilket var den 62. hurtigste “Thomas” og den 8. hurtigste “Clausen”, som deltog det år.

Efterhånden er jeg også ved at blive voksen, jeg gør mig i hvert fald som tvivlsom gør-det-selv mand.

Er det rigtig at du også er lidt af en globetrotter?

Selvom jeg kun er 37 år1, har jeg været vidt omkring og haft en masse fantastiske oplevelser ude i den store (h)vide verden, men jeg kan altså godt afsløre, at den ikke kun er hvid (eller sort)!

Sammen med min familie har jeg rejst meget og langt omkring.
Indenfor Europa har jeg været på ferie i bl.a. Tyskland, Belgium, Østrig, Holland, Italien, Frankrig, England og Grækkenland.
Blandt de mere eksotiske steder jeg har været på ferie er bl.a. Australien, Singapore, Thailand, Malaysia, Venezuela, Trinidad & Tobago, Caribien, Cuba, Fillippinerne og Nepal.

Nok sniksnak nu vil vi have de slibrige detaljer!

Øhh… slibrige detaljer? Ja, ved godt jeg er kommet til at love det, men der er bare ikke rigtigt noget slibrigt at delagtiggøre. Det eneste jeg kan komme i tanke op er, at jeg en gang har forsøgt at spise havregryn med øl i stedet for mælk (kan ikke anbefales) og så er jeg vild med at dyrke tomater, til trods for jeg ikke selv spiser dem.

Det er ikke så slibrigt, så jeg må lige gå i tænkeboks og se om der ikke er et eller andet. Ellers er du velkommen til at sende mig et godt spørgsmål, så skal jeg gøre, hvad jeg kan for at svare, og så må vi se, om der kommer noget slibrigt ud af det!

  1. “kun” skriver jeg udfra den betragtning at middellevetiden for mænd i det nordjyske er 78,5 (i følge Danmarks Statistik fra 2014-2015).